Sildajazz – Mathias Eick

Trompetisten Mathias Eick gjestet sist Sildajazz i 2020 med sin bevegende og inspirerte hyllest til Miles Davis sin udødelige klassiker «Kind of Blue». Det var rett og slett en... Les mer

Trompetisten Mathias Eick gjestet sist Sildajazz i 2020 med sin bevegende og inspirerte hyllest til Miles Davis sin udødelige klassiker «Kind of Blue». Det var rett og slett en triumf av en konsert, som det snakkes om fortsatt. Når han i år vender tilbake til festivalen er det med egen musikk, og et fininnstilt band bestående av noen av landets aller flotteste musikere.

Under armen har de med seg det fortsatt ferske og behørig kritikerroste albumet «When we leave» (ECM). Lydbildet har blitt beskrevet som nært, svalt og vemodig, men dette er også et band med nok spenst til å sparke fra og ta musikken til høyere luftlag.

Eick var på ingen måte noe ubeskrevet blad da han debuterte med det Spellemann-nominerte albumet The Door i 2008. Listen over mottatte priser begynner å bli lang.

Han har vært på veien med Jaga Jazzist, Motif, Manu Katché, og spilt med både Chick Corea og Pat Metheny. Det siste tiåret har hans eget band vært den viktigste prioriteringen. At Eick har nådd et stort publikum også utenfor jazzens indre kjerne burde ikke overraske noen. Musikken hans inviterer deg inn. Det flyter alltid en elv av gode melodier, farger og stemninger gjennom Eicks univers. Gled dere!

Mathias Eick: trompet
Håkon Aase: fiolin
Audun Erlien: bass
Torstein Lofthus: trommer

Arena: Festiviteten