Sildajazz: Nils Petter Molvær Group

Sekstiårsjubilanten Nils Petter Molvær og hans fremragende medmusikanter kommer til Sildajazz! Det er umulig å ikke bli dratt inn i Molværs energiske og stemningsfulle lydunivers.   Nils Petter Molvær er en... Les mer

Sekstiårsjubilanten Nils Petter Molvær og hans fremragende medmusikanter kommer til Sildajazz! Det er umulig å ikke bli dratt inn i Molværs energiske og stemningsfulle lydunivers.

 

Nils Petter Molvær er en av Norges aller mest internasjonalt ettertraktede musikere. Etter gjennombruddet med albumet «Khmer» i 1997 har han fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i skjæringspunktet mellom jazz, ambient, house og elektronika, hiphop, rock og pop. Den imponerende lange listen over meritter rommer samarbeid med symfoniorkestre, med komponisten Rolf Wallin, med den tyske dj-en/elektronikaartisten Moritz von Oswald, og et albumet med dubstep-legendene Sly & Robbie i 2018. Når han kommer til Sildajazz i august er det med et nytt og helt ferskt album i bagasjen! Vi gleder oss til å høre Molvær og bandet fremføre sin nye musikk i Haugesund.

 

Siden starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær satt store spor innen improvisert musikk i Europa. Så langt har det blitt ni album under eget navn, i tillegg til mengder med musikk for film og tv, dokumentarer og skuespill. Molværs forrige soloalbum «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, og mottok Spellemannpris for beste jazzplate, og full pott i Aftenposten: «Det låter som om en gjenglemt The Beatles-stubb har blitt brakt inn i en storslått elektronisk verden og gitt nytt liv på Nils Petter Molværs premisser.»

 

Nils Petter Molvær – trompet/elektronikk
Johan Lindstrøm – gitar/steel gitar
Jo Berger Myhre – bass
Erland Dahlen – trommer

Sven Persson – lyd
Tord Knudsen – lysdesign