Sildajazz – Selma French

Sanger, felespiller, gitarist og låtskriver Selma French har vært et hett navn i noen år, og gjort seg bemerket med Frøkedal og Familien og i bandet til Sondre Lerche.... Les mer

Sanger, felespiller, gitarist og låtskriver Selma French har vært et hett navn i noen år, og gjort seg bemerket med Frøkedal og Familien og i bandet til Sondre Lerche. I fjor slapp hun det etterlengtede debutalbumet «Changes like the weather in the mountain». Plata har blitt hyllet av musikkanmeldere som en av 2022s beste og French som en av de mest spennende artistene å følge med på i 2023.

«Noe av det beste jeg har hørt i år. Solodebuten fra Selma French er et dynamisk verk som imponerer stort» skrev Eivind August Westad Stuen i Aftenposten, og gav terningkast 6.

Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med et nytt budskap pakket inn med wurlitzer, hardingfeler og vakre koringer. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom, med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre.

French spilte blant annet på Øyafestivalen, By:Larm, Moldejazz og Trænafestivalen i fjor, og i november ble hun møtt med stor begeistring da hun varmet opp for Sondre Lerche på en omfattende turné i Norge.

Arena: Vangen Pling Plong