Sildajazz – Sondre Lerche

Sondre Lerche kommer tilbake til Sildajazz! Etter hektiske turneer i Europa og Nord-Amerika, og flere av landets største sommerfestivaler, gjør Sondre Lerche bare noen få eksklusive opptredener i 2023,... Les mer

Sondre Lerche kommer tilbake til Sildajazz! Etter hektiske turneer i Europa og Nord-Amerika, og flere av landets største sommerfestivaler, gjør Sondre Lerche bare noen få eksklusive opptredener i 2023, i kjølvannet av 2022s aller mest elskede, ambisiøse og kritikerroste album, «Avatars Of Love».

Dobbeltalbumet mottok et ras av seksere da det ble sluppet i fjor vår. NRK kalte platen «Et av tidenes beste norske album», mens også VG, Dagsavisen og Bergens Tidende ga terningkast seks. Nettavisen og Klassekampen beskrev «Avatars Of Love» henholdsvis som «en milepæl i norsk pop-historie» og «Sondre Lerches mesterverk», mens Dagens Næringsliv konstaterte at «Sondre Lerche er nå på høyde med de største».

Sommerens festivalparademarsj inkluderte en allerede sagnomsust konsert foran 7000 mennesker på Bergenfest, der Bergens Tidenes anmelder mente at «alt Sondre Lerche har tatt i det seneste året har tilsynelatende blitt til gull».

Med et album så variert og mangfoldig som «Avatars Of Love», med nøkkelsanger som «Summer In Reverse», «Cut», og ti minutter lange «Dead Of The Night», samt en katalog av både hits og publikumsfavoritter er det duket for konserter utenom det vanlige, fra en artist som har nådd sin absolutte kunstneriske topp, over 20 år uti en usedvanlig rikholdig og allsidig karriere.

Foto: Hilde Solli

ARENA: FESTIVITETEN