Sildajazz – Stian Carstensen Musical Sanatorium

Stian Carstensen tar en av fjorårets mest kritikerroste plateprosjekter til scenen under Sildajazz. Albumet «Musical Sanatorium» var resultatet av en fem år lang innspillingsprosess, og inneholdt bidrag fra blant... Les mer

Stian Carstensen tar en av fjorårets mest kritikerroste plateprosjekter til scenen under Sildajazz. Albumet «Musical Sanatorium» var resultatet av en fem år lang innspillingsprosess, og inneholdt bidrag fra blant andre Todd Terje, Jacob Collier og Mike Patton (Faith No More).

 Å kalle Carstensen et unikum er en sterk underdrivelse. Som sønn av fire generasjoner med trekkspillere på morsiden, og fem på farssiden – er han kanskje mest forbundet med dette instrumentet. Men han kan like gjerne plukke opp fløyten, gitaren, sekkepipen eller banjoen; alt med samme selvfølgelighet og virtuositet.

Genierklærte Carstensen og blant annet kjent som ledestjernen for det kritikerroste bandet Farmers Market. Stian ble nylig nominert til Nordisk råds musikkpris..

Musikken fra albumet «Musical Sanatorium» kan beskrives som filmatisk, melodisk og rytmisk, en slags hybrid av vesteuropeisk film og kunstmusikk, forenet med de bulgarske eksotiske rytmene. Besetningen inneholder stryk, fagott, leirgjøker, pedal steelgitar, harpe, kor, diverse gitarer, rytmeseksjon, diverse analoge synther, orgler og horn. Musikken er dramatisk og storslagen med instrumentkombinasjoner som aldri tidligere har vært hørt. Vi garanterer en storslått og unik opplevelse!

Stian Carstensen – trekkspill
Ola Kvernberg – fiolin
Atle Sponberg – fiolin
Bjarne Magnus Jensen – fiolin
Audun Andre Sandvik – cello
Finn Guttormsen – bass
Sidsel Walstad – harpe
Giani Lincan – cimbalom
Jarle Vespestad – trommer
Torbjørn Dyrud – cembalo, el-piano, flygel

Arena: Festiviteten