Sildajazz – Valkyrien Allstars

Hvem slapp fjorårets beste norske plate? Spør en tilfeldig valgt forståsegpåer og svaret vil i mange tilfeller være Valkyrien Allstars. Tore Renberg kalte i sin anmeldelse i Klassekampen albumet... Les mer

Hvem slapp fjorårets beste norske plate? Spør en tilfeldig valgt forståsegpåer og svaret vil i mange tilfeller være Valkyrien Allstars. Tore Renberg kalte i sin anmeldelse i Klassekampen albumet for «et mesterverk». Spellemannjuryen var åpenbart også enig, og bandet ble nominert til to priser og tok hjem en harpe i visekategorien.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband. Debutplaten fra 2007 solgte raskt til gull og siden har bandet turnert flittig og hugget seg sin helt egen hylle i det norske musikkfjellet. Hvordan skal man beskrive musikken til Valkyrien? Den norske folkemusikken og rock ble åpenbart tidlig slengt i den musikalske gryta, men etter hvert har også mer eksotiske krydder fått sin plass i smaksbildet.  Bandet har rett og slett dratt i nye retninger for hver utgivelse, og har endt opp som seg selv: et utrolig overskuddspreget og personlig band med et unikt trøkk.

Valkyrien Allstars består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Her vanker energi, inderlighet, overraskende vendinger og gnistrende samspill.