Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballett

Den Russiske Nationalballet SVANESJØEN     30 dansere fra Den Russiske Nationalballet kan opleves i Haugesund 2022 og danner rammen om den historiske russiske ballet, »Svanesjøen« - en ballet, som etter 143... Les mer

Den Russiske Nationalballet SVANESJØEN

 

 

30 dansere fra Den Russiske Nationalballet kan opleves i Haugesund 2022 og danner rammen om den historiske russiske ballet, »Svanesjøen« – en ballet, som etter 143 år fortsatt er like populær, siden Peter Tsjajkovskij skrev »Svanesjøen« i 1877, og komponistens toner og tanker bak oppførelsen av balletten er ivaretatt.

Bak kompaniet står tidligere Bolshoi-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko, som er solist fra både Bolshoi og Kirov Balletten, hvor denne oppsetning av Svanesjøen opprinnelig stammer fra. Rollen som Odette danses av Liudmilla Titova, der er utdannet solodanser fra Bolsjoj Balletten.

Stykket fikk flotte anmeldelser, senest »Svanesjøen« turnerte i Norge for 2 år siden  med et begeistret publikum som gav stående applaus, så publikum kan se frem til at oppleve en fantastisk ballet i en flott ny oppsetning med dyktige dansere.

 

Svanesøens markører sad lige i skabet denne her dag. Sjældent har man set så flotte fouetteer eller fire knivskarpe svaneunger på rad. Det var der, vi holdt vejret og mærkede suset. Der, stå det klart, hvor vanskelig en kunst ballet er. ”

**** Nordjyske, Anne Mette Buch

Ballet på det højeste niveau … En perfekt og gripende præstation! »

(Frankfurter Allgemeine)

«Charmerende! Med skønhed! Elegance! Gribning for unge og voksne – med et ord:

fortryllende. »

(Neue Zürcher Zeitung)

 

Ballet at the highest level … A perfect and gripping performance! »

(Frankfurter Allgemeine)

«Charming! With beauty! Elegance! Gripping for young and adults – in one word:

enchanting. »

(Neue Zürcher Zeitung)

 

Ballett på høyeste nivå … En perfekt og gripende forestilling! »

(Frankfurter Allgemeine)

«Sjarmerende! Med skjønnhet! Elegance! Gripe for unge og voksne – med ett ord:

fortryllende. »

(Neue Zürcher Zeitung)