Tekst nr. 2 // MUSTI

Tekst nr. 2 // MUSTI  Musti blir omtalt som en rapper med en flyt som er energisk og tidvis aggressiv - men samtidig uanstrengt. Hun skrur gjerne ned tempoet slik... Les mer

Tekst nr. 2 // MUSTI 

Musti blir omtalt som en rapper med en flyt som er energisk og tidvis aggressiv – men samtidig uanstrengt. Hun skrur gjerne ned tempoet slik at tekstene får skinne slik de fortjener. Hun er et fyrverkeri på scenen og har imponert på både Øya-festivalen og by:Larm. Nå kommer hun til Haugesund og gjester vår programserie Tekst.

Ugbad Musti har vært opptatt av historiefortelling siden barndommen, og henter inspirasjon fra både somalisk musikk og britisk hiphop, RnB og grime. Det er mye som tyder på at Musti kan bli selve manifestasjonen på den neste generasjonen av norske rappere – de som tør å ta plass uten noen form for tilbakeholdenhet på ambisjonene, og som nekter å la seg sette i gammeldagse båser, enten det gjelder rapstil, opphav eller kjønn.

 

TEKST – EN PROGRAMSERIE PÅ FESTIVITETEN

Vi har gleden av å lansere vårt konsept TEKST, der vi inviterer noen av landets fremste poeter og artister til å gjøre opplesninger utenom det vanlige.

 

PROGRAM HØSTEN 2020

26.08.20 Dan Andersen og Grim Erland Lyng Svingen

22.10.20 Musti

26.11.20 John Olav Nilsen // Ingvild Lothe

 

Målsetting

Den viktigste hensikten med programserien er å tilby tekstformidling av høy kunstnerisk kvalitet.

På et overordnet nivå håper vi å øke bevisstheten om språk, litteratur og tekstformidling. Altså ting som er tett forbundet med identiteten vår, både som enkeltmennesker og samfunn. De fleste har antagelig sangtekster og dikt som er viktige for dem, uten at det er noe de tenker over i hverdagen, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Det norske språket er inne i en brytningstid, både hva angår form og innhold. Som et regionalt kulturhus har vi en klar ambisjon om å delta i denne utviklingen, ikke minst ved å bidra til spredning og fornyelse.

Tekst mottar støtte av både Kulturrådet og Rogaland fylkeskommune.