Tekst nr. 3 // John Olav Nilsen

Tekst nr. 3 John Olav Nilsen fremfører sine sangtekster på en helt ny måte; som poesi. Han har med seg to av sine faste musikere, men denne kvelden er tekstene... Les mer

Tekst nr. 3

John Olav Nilsen fremfører sine sangtekster på en helt ny måte; som poesi. Han har med seg to av sine faste musikere, men denne kvelden er tekstene til John Olav i fokus. Det blir også en liten samtale i etterkant.

John Olav Nilsen er en bergensk vokalist, poet, musiker, tekstforfatter, låtskriver og produsent. Han er oppvokst i Loddefjord i Bergen vest. Han er kjent fra bandet John Olav Nilsen & Gjengen som platedebuterte høsten 2009 og rapgruppa Freakshow. Han ble nominert til årets tekstforfatter i 2012 av Spellemannprisen. I 2016 startet han John Olav Nilsen & Nordsjøen.

 

TEKST – EN PROGRAMSERIE PÅ FESTIVITETEN

Vi har gleden av å lansere vårt konsept TEKST, der vi inviterer noen av landets fremste poeter og artister til å gjøre opplesninger utenom det vanlige.

 

PROGRAM HØSTEN 2020

26.08.20 Dan Andersen m/ Grim Erland Lyng Svingen

17.09.20 Fredrik Høyer m/ Bendik Baksaas

26.11.20 John Olav Nilsen

 

Målsetting

Den viktigste hensikten med programserien er å tilby tekstformidling av høy kunstnerisk kvalitet.

På et overordnet nivå håper vi å øke bevisstheten om språk, litteratur og tekstformidling. Altså ting som er tett forbundet med identiteten vår, både som enkeltmennesker og samfunn. De fleste har antagelig sangtekster og dikt som er viktige for dem, uten at det er noe de tenker over i hverdagen, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Det norske språket er inne i en brytningstid, både hva angår form og innhold. Som et regionalt kulturhus har vi en klar ambisjon om å delta i denne utviklingen, ikke minst ved å bidra til spredning og fornyelse.

Tekst mottar støtte av både Kulturrådet og Rogaland fylkeskommune.