Tekst nr. 3 // John Olav Nilsen // Ingvild Lothe

Tekst nr. 3 Ingvild Lothe starter kvelden med en kort presentasjon og opplesning fra sin kritikerroste diktsamlig "Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt?" Så får vi en... Les mer

Tekst nr. 3

Ingvild Lothe starter kvelden med en kort presentasjon og opplesning fra sin kritikerroste diktsamlig «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt?»

Så får vi en nedstrippet versjon av John Olav Nilsen sine viktigste låter, med fokus på tekst.  Det blir en liten samtale i etterkant.

John Olav Nilsen er en bergensk vokalist, poet, musiker, tekstforfatter, låtskriver og produsent. Han er oppvokst i Loddefjord i Bergen vest. Han er kjent fra bandet John Olav Nilsen & Gjengen som platedebuterte høsten 2009 og rapgruppa Freakshow. Han ble nominert til årets tekstforfatter i 2012 av Spellemannprisen. I 2016 startet han John Olav Nilsen & Nordsjøen.

 

TEKST – EN PROGRAMSERIE PÅ FESTIVITETEN

Vi har gleden av å lansere vårt konsept TEKST, der vi inviterer noen av landets fremste poeter og artister til å gjøre opplesninger utenom det vanlige.

 

PROGRAM HØSTEN 2020

26.08.20 Dan Andersen og Grim Erland Lyng Svingen

22.09.20 MUSTI

28.11.20 John Olav Nilsen // Ingvild Lothe

 

Målsetting

Den viktigste hensikten med programserien er å tilby tekstformidling av høy kunstnerisk kvalitet.

På et overordnet nivå håper vi å øke bevisstheten om språk, litteratur og tekstformidling. Altså ting som er tett forbundet med identiteten vår, både som enkeltmennesker og samfunn. De fleste har antagelig sangtekster og dikt som er viktige for dem, uten at det er noe de tenker over i hverdagen, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Det norske språket er inne i en brytningstid, både hva angår form og innhold. Som et regionalt kulturhus har vi en klar ambisjon om å delta i denne utviklingen, ikke minst ved å bidra til spredning og fornyelse.

Tekst mottar støtte av både Kulturrådet og Rogaland fylkeskommune.