TERJE VIGEN

Scenekraft presenterer forestillingen «Terje Vigen», med egenkomponert musikk for trekkspill. Henrik Ibsens episke dikt fra 1861 innehar store klassiske temaer om liv og død, der havet står sentralt. Historien... Les mer

Scenekraft presenterer forestillingen «Terje Vigen», med egenkomponert musikk for trekkspill. Henrik Ibsens episke dikt fra 1861 innehar store klassiske temaer om liv og død, der havet står sentralt. Historien om Terje Vigen har i 2023 urovekkende moderne paralleller til krig, sult, flukt og drømmen om et bedre liv. Diktet rommer et stort drama i sin stramme verseform. «Terje Vigen» formidler samtidig den menneskelige kraften til å snu sin skjebne. Diktet viser oss de store kontrastene i et liv, med motgang og sorg, men der mennesket evner å velge bort vrede og hevnlyst til fordel for raushet og tilgivelse.

Elsa Aanensen fremfører teksten med Halvor Lillesund som medspiller på trekkspill. Musikken er egenkomponert, og fremføres i tett samspill mellom de to utøverne. Noen av versene er tonesatt.

Forestillingen varer ca. 30 min.

 

Terje Vigen er støttet av Rogaland fylkeskommune.
Scenekraft mottar støtte fra Haugesund kommune og Haugesund Sparebank.