Trond Kallevåg Hansen: Fengselsfuglen//Sildajazz

Haugesunds-gitaristen Trond Kallevåg Hansen urfremfører ny musikk under årets festival!  Hansen vant Equinors Sildajazzpris i 2017, og året etterpå kvitterte han med å urfremføre verket «Bedehus & Hawaii» i... Les mer

Haugesunds-gitaristen Trond Kallevåg Hansen urfremfører ny musikk under årets festival!  Hansen vant Equinors Sildajazzpris i 2017, og året etterpå kvitterte han med å urfremføre verket «Bedehus & Hawaii» i et bedehus under festivalen. Konserten skaffet ham platekontrakt, og albumversjonen av verket har gått sin seiersgang verden over. På tampen av fjoråret ble albumet kåret til et av årets beste jazzalbum av amerikanske Bandcamp, som i sin anmeldelse skrev at det var «en av de nydeligste innspillingene som har nådd butikkhyllene i 2019. Vi følger opp og er stolte av å kunne presentere nok en urfremføring med Trond Kallevåg Hansen og bandet hans under årets festival. Det nye verket har fått navnet «Fengselsfuglen» og er inspirert av erfaringer Hansen har høstet som gitarlærer i fengselet i Oslo.
 
Trond Kallevåg Hansen: gitarer
Adrian Løseth Waade: fiolin

Geir Sundstøl: gitar og pedal steel

Alexander Hoholm: kontrabass

Ivar Myrseth Asheim: trommer

Konserten inngår i billetten Høvleriet fredag. Du kan ikke kjøpe billett til kun denne konserten. På fredag og lørdag under Sildajazz vil Høvleriet bli et mekka for alle musikkinteresserte. En festival i festivalen! Med en billett per kveld vil man kunne få med seg fire berikende musikalske godbiter på Høvleriets tre ulike scener: Høvleriet, Bodegaen og Garasjebryggeriet.

LINEUP