Nøtteknekkeren – Kyiv Grand Ballet

I desember 2023 vil Kyiv Grand Ballet presentere en av de mest kjente ballettene i verden, Nøtteknekkeren!  Den klassiske ballettforestillingen vil bli presentert av solister og ledende artister fra Kyiv... Les mer

I desember 2023 vil Kyiv Grand Ballet presentere en av de mest kjente ballettene i verden, Nøtteknekkeren!

 Den klassiske ballettforestillingen vil bli presentert av solister og ledende artister fra Kyiv Grand Ballet, teater i Ukraina, dansere som opptrådte med glans på de mest kjente scenene i verden: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, Nasjonaloperaen i Oslo og andre store saler, som alltid samler fullt hus. Solistene til Kyiv Grand Ballet er eiere av priser i prestisjetunge internasjonale ballettkonkurranser, og demonstrerer den høyeste teknikken for ballettferdigheter. 

Den magiske forestillingen til Nøtteknekkeren forbindes ofte med jul og juletider. Dette er ikke bare en ballett, men også et juleeventyr, som er så høyt verdsatt av mange.   

Det originale eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffmann i 1816. Nest

en 50 år senere skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmanns eventyr. Dumas’ versjon ble omgjort til en ballett i 1892 med vakker fengende musikk av den russiske komponisten Pjotr ​​Tsjaikovskij og koreografi av Marius Petipa.   

Siden den gang har Nøtteknekkeren blitt en av de mest kjente ballettene i verden. Et fascinerende eventyr om lille Clara, den onde musekongen og den modige nøtteknekkeren vil appellere til både barn og voksne. Forestillingen settes opp årlig på de største teater- og operascenene i verden.

Nøtteknekkerballetten vil være en fantastisk gave til hele familien og vil skape en varm julestemning! 

 Varighet: 2 timer inkludert pause.