Tekst nr. 1 // Dan Andersen & Grim Erland Svingen

TEKST – NY PROGRAMSERIE PÅ FESTIVITETEN Vi har gleden av å lansere vårt nye konsept TEKST, der vi inviterer noen av landets fremste poeter og artister til å gjøre opplesninger... Les mer

TEKST – NY PROGRAMSERIE PÅ FESTIVITETEN

Vi har gleden av å lansere vårt nye konsept TEKST, der vi inviterer noen av landets fremste poeter og artister til å gjøre opplesninger utenom det vanlige.

 

Tekst nr 1.

Dan Andersen debuterte i 2010 med diktsamlingen Evighetsarbeid og har siden utgitt flere kritikerroste diktsamlinger. Hans siste utgivelse er Flaggtale, en diktsamling om norsk nasjonalisme.

Grim Erland Svingen er billedkunstner og arbeider med tegning og elektronisk musikk. Svingens musikk har vært integrert del av installasjoner og performance-arbeider vist ved blant annet PAM18 München, Palais de Tokyo og Kunstnernes Hus. Hans siste utstilling var Lessons in Seeing (Galleri NoPlace, Oslo) i 2018.

Flaggtale er en oppsetning basert på Dan Andersens diktsamling Flaggtale, et musikk- og tekstverk, med spesialskrevet orkesterlydspor av Grim Erland Svin­gen; som en film uten film, hvor musikken underbygger diktenes behandling av den motsigelsesfylte selvfølelsen til nordmenn av i dag.

 

PROGRAM HØSTEN 2020

26.08.20 Dan Andersen & Grim Erland Lyng Svingen

17.09.20 Fredrik Høyer m/ Bendik Baksaas

26.11.20 John Olav Nilsen

 

Målsetting

Den viktigste hensikten med programserien er å tilby tekstformidling av høy kunstnerisk kvalitet.

På et overordnet nivå håper vi å øke bevisstheten om språk, litteratur og tekstformidling. Altså ting som er tett forbundet med identiteten vår, både som enkeltmennesker og samfunn. De fleste har antagelig sangtekster og dikt som er viktige for dem, uten at det er noe de tenker over i hverdagen, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Det norske språket er inne i en brytningstid, både hva angår form og innhold. Som et regionalt kulturhus har vi en klar ambisjon om å delta i denne utviklingen, ikke minst ved å bidra til spredning og fornyelse.