Sildajazz – Fliflet / Hamre

Fliflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv, og som gjennom tre tiår stadig har vunnet nytt publikum. Med trekkspill og trommesett supplert med sang, melodika... Les mer

Fliflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv, og som gjennom tre tiår stadig har vunnet nytt publikum. Med trekkspill og trommesett supplert med sang, melodika og gryter, har Gabriel Fliflet og Ole Hamre skapt en helt egen stil som har begeistret både publikum og kritikere i de forskjelligste miljøer.

Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill. I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Og Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere … Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument Hamrofonen. – Eller tar på seg steppeskoene! Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen hel.