Sildajazz – GURLS & Trondheim Jazzorkester

Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. Et uvanlig humørfullt, særegent og musikalsk overraskende prosjekt, som har tatt... Les mer

Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. Et uvanlig humørfullt, særegent og musikalsk overraskende prosjekt, som har tatt et stort publikum med storm.

GURLS har på kort tid utviklet seg til et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber både innaskjærs og utaskjærs. Nå er GURLS her igjen, denne gangen i et spesialopplegg med nok en spennende utgave av Trondheim Jazzorkester, der Hanna Paulsberg skriver og arrangerer for trioen og åtte andre musikere. På dette prosjektet har de fått med Marianna Sangita fra det spennende bandet Broen på vokal.

Det særegne storbandet Trondheim Jazzorkester feiret nylig sitt 20-årsjubileum, og har gjennom to tiår samarbeidet med storheter som Chick Corea, Joshua Redman, Pat Metheny og Marius Neset. Hanna Paulsberg har i en årrekke stått høyt på Trondheim Jazzorkesters ønskeliste når det gjelder norske komponister. Som saksofonist har hun vært sentral i en rekke tidligere TJO-prosjekter, først med Elin Rosseland i 2011, siden med Marius Neset, SKRAP og Espen Berg. Ved denne anledningen presenterer Paulsberg et knippe nye komposisjoner, samtidig som hun kler noen gamle hits i ny drakt, til en forestilling hele musikk-Norge ser fram til.

Marianna Sangita – vokal
Hanna Paulsberg – tenor saksofon, vokal, komponist
Ellen Andrea Wang – bass, vokal
Eirik Hegdal – saksofoner
Sissel Vera Pettersen – saksofoner, vokal
Trine Knutsen – fløyter
Erik Johannessen – trombone
Heida Karine Johannesdottir – tuba
Håvard Aufles – keyboards
Amund Storløkken Åse – vibrafon
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Ola Øverby – trommer

Arena: Høvleriet