Sildajazz – Hyllest til Joni Mitchell

Den kritikerroste konserten kommer endelig til Haugesund og Sildajazz! Joni Mitchell har en helt spesiell status i nyere musikkhistorie. I 2018 fylte hun 75 år, og det var 50 år... Les mer

Den kritikerroste konserten kommer endelig til Haugesund og Sildajazz!
Joni Mitchell har en helt spesiell status i nyere musikkhistorie. I 2018 fylte hun 75 år, og det var 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om karrieren startet på den akustiske folk-scenen hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne inn i jazzlandskapet. Mitchell omfavnet jazzen, og jazzen omfavnet Mitchells særegne låtskriverkunst. Hun har gjennom årenes løp samarbeidet tett med jazzikoner som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny, Charles Mingus og Herbie Hancock.

For å markere jubileet utfordret Oslo Jazzfestival i 2018 pianist Anja Lauvdal (Moskus, Skadedyr) til å lage en konsert for å hylle den ikoniske artisten. I tillegg til et kremlag av musikervenner fra jazzen inviterte hun med særegne vokalister som Susanna Wallumrød, Frida Ånnevik og Sondre Lerche. Konserten fylte Den Norske Opera & Ballett til randen to ganger, og Dagsavisens anmelder trillet en sekser på terningen. Senere fulgte like utsolgte og magiske konserter på Kongsberg Jazzfestival og Maijazz.

Slike godbiter må deles med flest mulig, og vi er glade for å kunne presentere denne unike konserten på årets fesival.

Frida Ånnevik – vokal
Sondre Lerche – vokal
Susanna Wallumrød – vokal

Marianna Sangita Angeletaki Røe – vokal og perkusjon

Harald Lassen – saxofoner
Torstein Lavik Larsen – trompet
Christian Winther – gitar
Magnus Nergaard – kontrabass
Hans Hulbækmo – trommer og perkusjon

Anja Lauvdal – piano og bandleder

Arena: Maritim Hall