Sildajazz – Ida Jenshus

I 2007 ble Ida Jenshus utnevnt til «countrydronning» etter at hun vant Tore Strømøy-programmet «Lyden av lørdag» i 2007, der også vår lokale profet Helge Toft gjorde en særdeles... Les mer

I 2007 ble Ida Jenshus utnevnt til «countrydronning» etter at hun vant Tore Strømøy-programmet «Lyden av lørdag» i 2007, der også vår lokale profet Helge Toft gjorde en særdeles god figur. Året etter brakdebuterte hun med «Color Of The Sun». I løpet av sine første fem år som plateartist kom tre plater som perler på en snor, og alle tre ble belønnet med Spellemannpriser. Slå den! Ida Jenshus er ikke en artist som hviler på sine laurbær. Hun fortsetter alltid jakten, og er stadig på vei videre. Hun er en fri sjel som utforske sjangrene og lager sin egen musikalske blanding av country, americana, pop og rock. I senere år har hun pendlet mye mellom Norge, Los Angeles og Nashville, og arbeidet med samme låtskriver og produsent som legender som Eagles og Linda Ronstad.

Man skal være rimelig hardhudet for ikke å bli berørt av Ida Jenshus sin vokal, tilstedeværelse og personlige låter. Hun er rett og slett en bunnsolid liveartist, som behersker både det medrivende og det hudløst såre.

Jenshus har turnert landet rundt ved hver albumutgivelse, og har etter snart 1000 konserter blitt en kredibel og folkekjær artist som uten unntak leverer store konsertopptak. Enten det er i en bakgård, i et telt, eller på en stor scene foran en lyttende menneskemengde.

Arena: To Glass Teltet