Sildajazz: Jan Erik Vold & Arild Andersen

Det er duket for en stor ettermiddag i jazzen og lyrikkens tegn når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en eksklusiv konsert i Haugesund Folkebibliotek under Sildajazz. Andersen... Les mer

Det er duket for en stor ettermiddag i jazzen og lyrikkens tegn når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en eksklusiv konsert i Haugesund Folkebibliotek under Sildajazz. Andersen på bass og Vold på vokal. Syngende, briljant bass og Volds vidunderlige, treffsikre og lekende tekster.

 

Jan Erik Vold har rundet 80, og hans betydning for norsk poesi kan ikke overdrives. Minst like viktig har han vært som entusiastisk formidler av andre forfatterskap, som oversetter og biograf, og som brennende samfunnsrefser med en lang liste kampsaker. Han har vært avantgarde og provoserende, men også humoristisk og folkekjær.

 

Arild Andersen står som en bauta i norsk og europeisk jazz. Siden slutten av 1960-tallet har hans varme basstoner og kreative spill satt sitt preg på mange band. Det var sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen, og innspillingene på ECM, at Arild Andersen først for alvor skapte seg et internasjonalt navn. Han har siden spilt med Nils Petter Molvær, Radka Toneff, Kirsten Bråten Berg, Don Cherry, Bill Frisell, Sam Rivers, Sheila Jordan og Pat Metheny, for å nevne noen ytterst få.

Jan Erik Vold og Arild Andersen har et femti år langt vennskap og samarbeid bak seg, og i 2018 begynte de å spille duokonserter igjen. Vi gleder oss til å høre Vold og Andersen sammen igjen i Haugesund.

 

Jan Erik Vold: vokal

Arild Andersen: bass