Sildajazz – Jazzlunsj: Karin Krogh & The In-Between-Times

Velkommen til lunsjkonsert med påfølgende matservering i Maritim Hall! Billetten inkluderer både kanapéer, konsert og Maritims berømte fiskesuppe. Det finnes noen bærebjelker i norsk jazz. Banebrytende artister som har vært... Les mer

Velkommen til lunsjkonsert med påfølgende matservering i Maritim Hall! Billetten inkluderer både kanapéer, konsert og Maritims berømte fiskesuppe.

Det finnes noen bærebjelker i norsk jazz. Banebrytende artister som har vært der nesten helt siden børjan og som fortsatt spiller en sentral og bærende rolle for etterveksten. Norges jazzdronning Karin Krog synger med en varm, uttrykksfull stemme og formidler en tekst med mer overbevisning enn en emmisær. Til tross for mer enn seksti år i jazzens tjeneste bærer stemmen hennes overhodet ikke preg av slitasje, og samarbeidspartnere teller størrelser som John Surman, Dexter Gordon, Archie Shepp, Don Ellis, Steve Kuhn, Palle Mikkelborg, Bengt Hallberg, Red Mitchell og Warne Marsh, i tillegg til norske legender som Arild Andersen, Jan Garbarek, Jon Christensen og Egil Kapstad. Hun er blitt hedret med Buddy-statuetten, St. Olavs-orden og Anders Jahres Kulturpris.

Trioen har etter ti år sammen utviklet et kammermusikalsk samspill, enten det er originalkomposisjoner eller sanger fra The Great American Songbook. Lekfullt, gripende og virtuost. Gitaristen Staffan William-Olsson er kjent fra The Real Thing, Sharp Nine, Babylon Brothers og Staffan William-Olsson Trio, men har også spilt med Mezzoforte, Hot Club de Norvège og Adam Nussbaum. Terje Gewelt er en av Norges mest benyttede bassister, har utgitt tolv CDer i eget navn og spiller på over hundre plateutgivelser med artister som Billy Cobham, Enrico Pieranunzi og Christian Jacob. Karin Krog og trioen The In-Between Times imponerte stort med en gåsehudfremkallende konsert under Moldejazz i fjor sommer. Selvsagt må vi presentere denne gruppen i Haugesund var vår første innskytelse!

Arena: Maritim Hall