Sildajazz – Kari Bremnes

Nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk. Alt dette er ord som kan beskrive Kari Bremnes sin musikk. Hun har skrevet sanger i 20 år, gitt ut 15 soloalbum,... Les mer

Nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk. Alt dette er ord som kan beskrive Kari Bremnes sin musikk. Hun har skrevet sanger i 20 år, gitt ut 15 soloalbum, og har i dag et større publikum enn noen gang.

Bremnes har banet vei for mange yngre artister, med sterke tekster og en utrolig formidlingsevne.

På hjemmesiden hennes ligger det en tekst kalt «Den nye stillheten». Her setter hun ord på den første tiden med pandemi i fjor. Teksten avsluttes med en bønn – «Kjære dere. Vi må ikke la stillheten ta helt over». I et intervju utdyper hun: «Det ble så øredøvende stille når så mange av byens lyder ble borte. Ingen unger som sprang forbi og hojet på vei til skole eller barnehage, ingen lyder fra kaféen på hjørnet. Den stillheten tok liksom kvelertak på dagene».

Nå går ting rett vei. Det meningsløse er snart bak oss, og vi gleder oss til at Bremnes skal fylle Festiviteten med lyd og mening under Sildajazz!

Den enorme spennvidden og dynamikken kjennetegner Kari Bremnes sine konserter. Fra det lyseste og vare, til det mørke og rå.
Hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner.