Sildajazz – Nils Økland Band

Nils Økland Band består av flere av landets aller fremste musikere. - En bukett musikere som er allsidige og åpne i sin tilnærming til mange ulike musikksjangere. Bandets første... Les mer

Nils Økland Band består av flere av landets aller fremste musikere. – En bukett musikere som er allsidige og åpne i sin tilnærming til mange ulike musikksjangere. Bandets første plate Kjølvatn (ECM) fra 2015 ble av flere anmeldere trukket frem som Øklands beste utgivelse så langt, vant en Folkelarmpris og ble nominert til en Spellemann.  Oppfølgeren Lysning  vant en Spellemann i Åpen klasse.

Økland har et særskilt talent. Han får folk til å lytte.  Når han spiller er det som om han henvender seg direkte til hver og en i publikum eller hver og en lytter foran høyttalerne. Han kan holde medmusikere og lyttere på tå hev, enten musikken er hviskende lavmælt eller fyrrig og energisk. I Nils Økland Band har Nils funnet et knippe musikere som passer hans prosjekt og intensjoner perfekt. De følger ham noen ganger som en dansende skygge, og andre ganger blander de nye farger inn i paletten og får musikken til å åpne seg som en vifte. Resultatet er musikk som forandrer seg fra konsert til konsert, og alltid fremstår som levende og dynamisk.

Nils Økland: hardangerfele, viola d’amore og fiolin
Rolf-Erik Nystrøm: alt- og barytonsax
Sigbjørn Apeland: trøorgel
Håkon Mørch Stene: perkusjon, vibrafon og gitar
Mats Eilertsen: kontrabass

Arena: Vår Frelsers Kirke