Sildajazz – Nils Økland og Paal Nilssen-Love

Nils Økland og Paal Nilssen-Love har aldri spilt sammen tidligere, men det finnes mange forbindelseslinjer mellom dem. Begge er Rogalendinger som har lagt verden for sine føtter, og begge... Les mer

Nils Økland og Paal Nilssen-Love har aldri spilt sammen tidligere, men det finnes mange forbindelseslinjer mellom dem. Begge er Rogalendinger som har lagt verden for sine føtter, og begge har vidåpne ører for all verdens musikk.

Da Nils Økland gav ut sitt første album i 1986 var det resultatet av at han brukt studielånet på å hyre inn revolusjonerende norske jazznavn som Calle Neumann og Bjørnar Andresen til en session i Rainbow Studio i Oslo. – To musikere som også har vært viktige for Paal Nilssen-Love, og som Paal har jobbet med i flere sammenhenger. De kommer på mange vis fra samme sted disse to!

«Jeg kan ikke huske noensinne å ha blitt så imponert over et ungt talent» sa Pat Metheny etter å ha spilt en legendarisk konsert med Nilssen-Love på Moldejazz i 2001. Derfra har det fortsatt i to retninger: opp og fram. Paal er alltid i bevegelse, enten fra festival til festival, fra flyplass til flyplass, eller fra et musikalsk fordypningsområde til et annet. Energi, fantasi og umiddelbar respons kjennetegner ham som musiker. Han spiller så luften blir elektrisk og skjorta blir søkkvåt av svette. Vi gleder oss til dette musikermøtet, og det hviskes om at det kanskje også blir en musikalsk gjest til i løpet av konserten.

Arena: Bedehuset bar og Bazaar