Sildajazz – Ole Børud og Haugaland Storband

Grom og groovy åpningskveld med Ole Børud og Haugaland Storband! Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop har fått en renessanse blant unge... Les mer

Grom og groovy åpningskveld med Ole Børud og Haugaland Storband!

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop har fått en renessanse blant unge musikkfans. «Yacht Rock» kalles det nå. Tenk artister som Steely Dan, Michael McDonald, Toto og Doobie Brothers – så skjønner du hvor i landskapet vi befinner oss. Ikke alle har fått med seg at en av verdens fremste utøvere innen sjangeren er norsk: sangeren, gitaristen og låtskriveren Ole Børud!

Ikke misforstå: Ole Børud er langt fra noen skjult skatt eller ignorert musiker. Han ble allemannseie her på berget da han kom til semifinalen i Stjernekamp på NRK i 2018, men har også et navn langt utenfor landets grenser. Søk på navnet på YouTube, og du vil finne en endeløs rekke videoer hvor håpefulle musikanter fra hele kloden bryner sine ferdigheter på komposisjoner fra hans tre foregående album.

I 2019 besøkte Børud festivalen sammen med sitt eget band, men i år har vi utfordret ham til å samarbeide med en av den lokale jazzens største stoltheter – Haugaland Storband. Vi er rett og slett både bortskjemte og utrolig heldige som har et storband av dette kaliberet her i distriktet. Ensemblet, under ledelse av Jonas Romme, har røtter helt tilbake til 1988 og huser mange av distriktets fremste musikere og solister. De har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg, og i fjor åpnet de Sildajazz med to utsolgte og forrykende konserter sammen med  Silya.

Forvent skyhøyt musikalsk nivå og stor stemning i Maritim Hall, når Ole Børud og Haugaland Storband forener krefter.