Sildajazz – Sild, jazz og potet med Louisiana Washboard Five

Sild, jazz og potet har vært et populært og fast arrangement under festivalen. I fjor flyttet vi arrangementet til sentrum og To Glass-teltet med stor suksess. Tilbudet er ikke... Les mer

Sild, jazz og potet har vært et populært og fast arrangement under festivalen. I fjor flyttet vi arrangementet til sentrum og To Glass-teltet med stor suksess. Tilbudet er ikke til å motstå: kjøper du billett får du både en tallerken med sild og potet, og glimrende musikk fra scenen. I år er det en av Norges fremste band i sin sjanger som skal stå for musikken: Louisiana Washboard Five.

South Side Chicago på slutten av 1920-tallet: Louis Armstrong på scenen og Al Capone i kulissene. Dette er den historiske konteksten Louisiana Washboard Five gjenskaper i sin musikk. Med  Haugesunder Steinar Sætre ved roret har bandet gitt ut fire kritikerroste cd-innspillinger.

Jazzhistoriker og kritiker Scott Yanows anmeldelse av bandet fra februar 2021 konkluderte med at «…the Louisiana Washboard Five creates a set of music that will certainly make lovers of early jazz smile.»

Som en liten kuriositet har bandet i år også fått sin debut i en stor superheltserie på Netflix (!)
I første episode av serien Jupiter’s Legacy lytter hovedrolleinnehaveren til Louisiana Washboard Five – og kommenterer til sin kone «…it’s music, Grace!»

Etter fem år er bandet endelig tilbake på årets Sildajazz.

Steinar Sætre (klarinett/saxofoner)
Ketil Sæthre (trompet)
Ben Milenković (banjo)
Arnulf Røkke (tuba)
Rolf Seldal (vaskebrett/perkusjon)

Arena: To glass teltet