Sildajazz – Steinar Raknes Stillhouse med Unni Wilhelmsen

Bassist Steinar Raknes er en av våre fremste jazzmusikere, som har samarbeidet med Ola Kvernberg, Trondheim Jazzorkester og Chick Cora - for å nevne noen få. I 2012 kom platen... Les mer

Bassist Steinar Raknes er en av våre fremste jazzmusikere, som har samarbeidet med Ola Kvernberg, Trondheim Jazzorkester og Chick Cora – for å nevne noen få.

I 2012 kom platen Stillhouse, der vi fikk bli kjent med en ny side av Raknes. Her kanaliserte han sin indre Bruce Springsteen og sang americana , akkompagnert av stilig og bevegende bass-spill, som om han aldri hadde gjort annet. Unni Wilhelmsen ble tidlig hentet inn som duettpartner, og siden har de utviklet et intuitivt og sterkt samspill. Bare i 2019 gjorde de to mer enn seksti konserter. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og de to utfyller hverandre på en helt spesiell måte. Repertoaret består for det meste av låter skrevet av Raknes, men som utrolig nok høres ut som slitesterke glemte klassikere som har blitt gravd opp fra præriesanden. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, og Depeche Mode.

Konsertene til Steinar og Unni spenner fra det nære, intime og akustiske, – til grandiose lydbilder med fullt rocke-trøkk.

Arena: To Glass teltet