Sildajazz – Talent: Øystein Folkedal Qartet

TALENT: Øystein Folkedal Quartet Sildajazz ønsker både å presentere de durkdrevne stjernene og de mest spennende nye talentene. Derfor starter vi en tradisjon i år. Vi har håndplukket et lokalt... Les mer

TALENT: Øystein Folkedal Quartet

Sildajazz ønsker både å presentere de durkdrevne stjernene og de mest spennende nye talentene. Derfor starter vi en tradisjon i år. Vi har håndplukket et lokalt jazztalent og gir artisten mulighet til å presentere seg i Bystyresalens flotte akustikk.

Pianist Øystein Folkedal fra Karmøy har utmerket seg både som en svært lovende musiker, og en ivrig lytter og konsertgjenger. Det har vært en glede å følge både hva han presterer på en scene, og å se ham sperre øyne og ører opp på gode konserter i byen. Folkedal studerer for tiden jazz på Norges Musikkhøyskole, og fikk i 2019 Drømmestipendet av Karmøy Kommune.

I sin nyoppstartede kvartett står Folkedal i hovedsak bak alt materialet. Som for så mange alle var 2020 preget av mye mye alenetid for den unge pianisten, noe som i hans tilfelle bød på muligheter til å utforske komposisjon i større grad enn tidligere. Folkedal lar seg inspirere av den nordiske jazztradisjonen, men det er også enda fyrrigere elementer fra for eksempel gospel i gryta.
Kvartetten består av Folkedals medstudenter fra Musikkhøyskolen, men det er verdt å merke seg at nok en karmøybu er med i besetningen: gitarist Morten Georg Gismervik.

Velkommen til Talent-konsert i Bystyresalen!

Øystein Folkedal: piano
Håkon Huldt-Nystrøm: kontrabass
Morten Georg Gismervik: gitar
Jomar Jeppson Søvik: trommer

Arena: Bystyresalen