Sildajazz – The Brazz Brothers og Tricia Boutté

The Brazz Brother er en institusjon i norsk kulturliv. Ensemblet startet som en klassisk messingkvintett i 1981 og jubilerer i år! I løpet av 40 år med kontinuerlig drift, har... Les mer

The Brazz Brother er en institusjon i norsk kulturliv.

Ensemblet startet som en klassisk messingkvintett i 1981 og jubilerer i år! I løpet av 40 år med kontinuerlig drift, har de kun hatt en utskifting av besetningen. Kåre Nymark erstattet i 2015 Jarle Førde på trompet. Denne kontinuiteten har gjort ensemblet til mestere i samspill. Samspillet kombinert med gruppens stadige jakt etter den gode og orginale musikken, har gjort at gruppen til en favoritt hos et stort publikum.

I løpet av karrieren har The Brazz Brother spilt over 5000 konserter, turnert 34 land og gitt ut over 20 cd plater. De har samarbeidet musikalsk med alt fra profesjonelle symfoniorkestre, kor og korps, internasjonale artister, afrikanske stammehøvdinger og under Sildajazz samarbeider de for første gang med den fantastiske vokalisten Tricia Boutté.

The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter. Jan Magne Førde spiller trompet og flygelhorn. Helge Førde spiller trombone. Runar Tafjord spiller waldhorn og Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. Fra Sula kommer også Kåre Nymark. Kenneth Ekornes fra Sykkylven har kommandoen over trommene.

The Brazz Brothers har spilt på Sildajazz en rekke ganger, og var den første vinneren av Sildajazzprisen for snart 20 år siden.